perjantai 15. syyskuuta 2017

Maitopullomerkit

Keväällä Inkerin aloitettua maidontuotantonsa tuli vastaan ongelma; millä erottaa jääkaapissa eri päivien maitopullot, niin että niitä käyttäisi vanhimmasta päästä lähtien. Systeemi uusin taakse ja vanhin edessä toimi jotenkuten mutta ei aukottomasti.
Aloin siis miettiä miten pullot saisi nimikoitua, niin että nimet olisi helppo myös vaihtaa eikä tarvitsisi mitään teippejä tms. liimailla.

Parin kuukauden kypsyttelyssä tuli sitten idea jonka toteutin. Leivoin Fimo-massasta pieniä merkkejä joihin kirjoitin permament-tussilla viikonpäivät. Tein kaksi jokaiselle päivälle.
Merkkien kiinnitystä funtsiessa päädyin kuminauhalenkkeihin koska halusin että merkki pysyy hyvin paikallaan myös maitoa pullosta kaataessa. Valmiita lenkkejä on tietysti hiuslenksut eikä nämä paljoa maksaneet. Sitten jos katkeavat tai lakkaavat joustamasta, voi kuminauhat helposti vaihtaa uusiin.
Säilytän maitoa tällaisissa leveneväsuisissa pulloissa ja olen todennut tämän oikein hyväksi muodoksi. Maidon saa kaadettua pulloon ilman suppiloa ja käyttäessä kannesta tarvitsee avata vain pieni läppä. Pullot ovat noin litran vetoisia ja sen verran saan Inkeriltä maitoa tällä hetkellä kun kilien vierotus on vielä vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti