sunnuntai 7. elokuuta 2016

Tallijuttuja

Meillä on tallia rempattu pitkään ja hartaasti. Jo useita vuosia sitten aloin ostamaan jotain pikkujuttuja tallia varten. Nämä ihanat rautaiset hyllynkannakkeet löysin joskus Kärkkäiseltä Ylivieskasta. Ne oli alennuksessakin ja olisin ostanut niitä enempikin mutta niitä oli vain kaksi kappaletta. Samalla ostin myös kaksi naulakkokoukkua, ne on nyt kiinnitetty vuohitallin puolelle ja säilytän niissä talvisin kypäriä. Myös tämän blogin ihan ensimmäisessä postauksessa ollut Welcome -kyltti on samaa sarjaa.

Mutta nämä hyllynkannattimet. Ne oli tietenkin pakko saada siksi kun niissä on hepankuvat. Suunnittelin tekeväni niihin hyllyn harmaasta laudasta. Mutta kannattimissa olikin syvyyttä niin paljon että löytämäni harmaat laudat jäivät liian kapeiksi ja kahdesta laudasta yhdistäminen tuntui hankalalta. Tällainen leveä lauta löytyi sitten jostain varastosta. Kierrätyskäytössä sekin on, alunperin se on ollut jonkin koneen pakkauslaatikko. Tullut kai ulkomailta joten en tiedä mitä puuta se on.
Halusin hyllystä kuitenkin monikäyttöisemmän kuin vain pelkkä hylly. Oli tarkoitus että siitä tulisi myös ihan naulakko, mutta ainoat tähän sopivat naulakkokoukut maksoivat niin paljon etten niitä sitten raaskinutkaan ostaa. Päädyin sitten laittamaan ihan vaan ruuvikoukkuja. En löytänyt niitä valmiiksi mustina joten ostin valkoiseksi maalattuja ja kastoin ne mustaan maaliin.
Hyllyn yläpuolella seinällä on taulu, jonka myös hankin jo muutama vuosi sitten. Tämän on valmistanut Ukkostuuli ja ostin sen Tampereen hevosmessuilta. Koska talli on talvisin kostea, lakkasin tämän pariin kertaan venelakalla.


Tässä vielä yksi melko tuore kirppislöytö. Ajattelin ensiksi että tuohon on kiva laittaa kukkia, mutta kun se oli hetken aikaa ollut tyhjänä tallissa rehulaatikoston päällä, tulin laskeneeksi käsistäni siihen jonkun suihkepullon ja siihenhän se sitten jäi. Minulla on vähän paha tapa että kaikki tavarat pitäisi olla ja säilyttää juuri siinä missä niitä tarvitaankin ja näinhän tässäkin sitten kävi. Nuo tavarat oli aiemmin tallin kaapissa mutta nyt kun niitä on kesäaikana tarvittu enempi ne ovat jääneet lojumaan juuri siihen missä niitä on käytetty. Mutta nyt ne on edes aavistuksen siistimmän näköisesti kun näyttävät "kuuluvan" tuohon astiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti