tiistai 2. elokuuta 2016

Pikkuheppoja

Olen jo jonkin aikaa keräillyt koristehevosia. Ensimmäiset hankin jouhikorujen kuvaustelineiksi mutta sittemmin homma on vähän jo karannut käsistä. Kaikkia näkemiäni heppoja ei tarvitse saada, mutta jotkut vaan on saatava.

Kävimme tässä kesälomareissulla parilla kirpparilla ja löysin peräti kaksi "pakko saada" -heppaa.
Tämä ensimmäinen on puinen ja kai lasten leluksi tarkoitettu koska siinä oli vetonaru jonka leikkasin poikki. Meillä sillä ei leikitä, vaan se päätyi tallin hyllylle koristeeksi. En vielä tiedä miten tuo mahtaa pärjätä talven kosteudessa, mutta jos pärjää huonosti niin tuon sen sitten sisälle.

En usko että tämä heppa mitään antiikkia olisi, eikä varmaan myöskään mikään uniikkikappale. Mutta minua viehätti sen ponimainen olemus, se oli syy miksi tämä oli pakko saada.
Aiemmin tallin koristeiksi on päätynyt jo kolme muuta heppaa. Mutta ne on betonista valmistettuja ja siksi arvelin niiden kestävän hyvinkin kosteutta jota talviaikaan tallissa pakostakin on enemmän kuin tuvassa.
Tämän ensimmäisen ostin muistaakseni sisustusmyymälästä. Se oli aiemmin tuossa tallin hyllyllä mutta sai väistyä tuon puuhepan tieltä ikkunalaudalle.
Nämä hepat on myös betonista, kaverini käsin tekemiä. Nämäkin ovat tallin ikkunalaudalla.
Sisällä olevaa heppakokoelmaa esittelen ehkä joskus myöhemmin. Mutta alussa kertomallani kirppiskierroksella löytyi myös tämä jota en malta olla esittelemättä. Lasinen heppakärry, soveltuu oikein mukavasti sokeriastiaksi kahvipöytään. Näitä on olemassa ihan pikkuisiakin, mutta tämä on isompi, pituutta noin 20 cm. Kärryn tilavuus taitaa olla melkeinpä 5 dl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti