sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulua tallissa

Meidän joulunvietto alkoi aatonaattona, käytiin Inkeri-kutun kanssa Eläinten joulurauhan julistuksessa. Tilaisuus järjestettiin paikalla jossa kesäisin poltetaan tervahautaa, eli luonnon helmassa metsän keskellä. Paikalle oli kutsuttu myös eläimiä ja päätettiin kokeilla mitä Inkeri tuumaisi. Ponejahan ei tuollaiseen tilaisuuteen kannata viedä, voisi olla vaarallista ja pelkäisivät kun on pimeässä tulia, ihmisiä ja koiria. Meidän koira samoin pelkäisi vieraita. Mutta Inkeri on yhtä helppo kuljettaa kuin koira, menee farmarin perällä. Ja koska Inkeri muutenkin on vaikuttanut rohkealta meidän muihin vuohiin verrattuna, ajateltiin että se voisi olla kiva juttu. Ja niin se olikin. Ihan aluksi se vähän pelkäsi haukkuvia koiria, mutta sitten oli vain utelias kaikkeen. Antoi lasten silitellä itseään ja meni rohkeasti vieraiden ihmisten luo. Yhtä heijastintakin ehti jo suuhunsa hamuamaan. :) Tilaisuus oli melko lyhyt mutta mukava, voidaan harkita ensi vuonna uudelleenkin.
Aatonaattona käytiin vielä kaupassakin ja katselin kukka-asetelmia. En niitä varsinaisesti mennyt ostamaan vaan etsinnässä oli jotain muuta. Niitä tovin katseltuani innostuin kuitenkin ostamaan kolme irrallista hyasinttia, koska nehän kai kestävät hiukan pakkastakin ja talliin niitä ajattelin. En muistaakseni ole koskaan aiemmin hyasintteja edes ostanut.
Ostin myös pienet paristoilla toimivat led-valot. Metsästä hain sammalta ja muutaman kävyn. Sen puoleen lumettomuus olikin hyvä juttu, luonnon antimet on hyvin saatavilla. Peltikippoon sitten kyhäilin niistä tällaisen asetelman.
Hyasinttien keskelle asettelin Schleich-ponin. Vaikka se upposi aika hyvin sammaleeseen, näyttää se mielestäni tosi kivalta tuossa. Hiukan satumaiselta. Sitä ei nopealla vilkaisulla edes huomaa, mutta kun katsoo tarkemmin niin oivaltaa. :) Nuo pienet valot on myös tosi kivat tällaiseen asetelmaan. Löytyi vielä sellaiset joissa on 6 tunnin ajastin eli palavat nyt vain ilta-ajan ja paristot ei siten kulu ihan heti.
Edellisessä postauksessa kerroinkin, että yksi suunnittelemani käsityöjuttu on vielä tekemättä. Se oli poninkengistä suunnittelemani joulupuu talliin. Aatonaattoiltana sekin sitten tuli tehtyä. Materiaalina oli poninkengät ja jalassa on yksi shirenkenkä (=jättihevosen) ja pala hevosenkenkää.

Tämä on suurin tähänastisista hitsaustöistäni ja olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Isäntä auttoi sen verran, että katkoi rälläkällä jalustan keskelle tulevan kengänpalan ja varvaskäänteet kaikista kengistä. Ja hitsasi alustan keskituen paikalleen ja hitsauksen jälkeen kiillotti rälläkällä koko homman ennen maalaamista. Maalina olikin nyt sinkkispraymaali josta jäi hopeanvärinen pinta. Ihan huippumaali, kuivuu todella nopeasti. Aiempaan pensselillä maalaamiseen paksulla maalilla ei ole nyt enää paluuta. :)
Tässä puu sitten paikallaan koristeltuna tallin rehulaatikoston päällä. Laitoin siihen ison punaiset latvatähden ja punaista köynnöstä ja led-valoketjun. Minulla oli punaisia koristepallojakin varattu joita aioin laittaa kenkien keskelle roikkumaan, mutta huomasin valojen ja köynnöksen täyttävän puun jo ihan tarpeeksi. Köynnöksestäkin leikkasin puolet pois kun tuli liikaa. Halusin että kengät jää sentään hiukan näkyviinkin.
Jouluaatto oli kovin sateinen ja siksi päätinkin ottaa ponit jouluyöksi talliin niin kuivuvatkin siinä. Ponit saivat karsinoihinsa omat kuuset, samoin vuohetkin omalle puolelleen. Tässä valot on jo sammutettu yötä vasten ja joulupuun valot loistaa kirkkaana. Ponit on tuolla karsinoissaan syömässä, niitä ei tältä etäisyydeltä näy.

2 kommenttia:

  1. Hevosenkenkäkuusi on ihan tajuttoman hieno! En ole koskaan hitsannut, onkohan se vaikeaa...Voisin aloittaa kyllä tuollaisesta kuusesta.

    Eläinten joulurauhan julistus olisi kyllä tapahtuma johon haluaisin osallistua. Ehkä kuitenkin mieluiten koirien kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ei tuo hitsaaminen mitään tavattoman vaikeata ole, ainakaan kun on hyvä opettaja kuten mulla! :D

    VastaaPoista