lauantai 31. joulukuuta 2016

Lenkkisukat

Ponin bootseihin voi itse tehdä helposti ”gaitersit” vanhoista sukista. Niiden tarkoitus on siis suojata ruununrajaa mahdollisilta hankaumilta.

Tarvitset: Vanhat (tai uudet) sopivan kokoiset sukat. Varren ei kannata olla kauhean pitkä, mutta jonkin verran sitä saa kuitenkin olla. Ompeluun tarvitset saumurin ja lankaa. Saumurin puuttuessa myös ompelukoneesta löytyvä joustava ommel käy.

Piirrä ponin kavion pohja paperille ja leikkaa siitä kaava. Asettele sukat tasaiseksi pohja ylöspäin ja laita kaava kantapään reunaa vasten ja merkkaa kavion etureunaa myöten ompelulinja.

Ompele kaarevat linjat saumurilla ja päättele langat pujottamalla ne neulalla ompeleen sisään. Jos ompelet ompelukoneella, leikkaa saumanvara kapeaksi ja voit tarvittaessa huolitella sen vielä siksakilla.

Putsaa ponin kavio hyvin ja sovita sukkaa jalkaan. Tuuheat vuohiskarvat on hyvä asetella nätisti sukan sisään. Sitten vaan lenkkarit jalkaan ja menoksi!

2 kommenttia:

  1. Voi mä en ole ikinä kuullutkaan saati sitten nähnyt ,että ponillekkin bootsit ja sukat:) Aina sitä joka päivä jotain oppii. Mä aina muistan,kun se sun yks heppa vai oliko se poni,niin söi niin paljon niitä porkkanoita:D

    VastaaPoista