tiistai 6. joulukuuta 2016

Piparkakkuja

Pitkästä aikaa innostuin tekemään pipareita. Olen yleensä innokkaampi keräämään piparimuotteja ja syömään, kuin leipomaan pipareita.

Valitsin piparimuoteista tietenkin eläimiä. No eläinten lisäksi minulla onkin vain jotain sydämiä ja tähtiä. Eniten olen kerännyt erilaisia vuohia ja heppoja. Näistäkin vielä muutama karsiutui pois.
Talliin ostin talvella kauniita lasipurkkeja, joista yksi jäi sitten kuitenkin tallissa ylimääräiseksi. Päätinkin että nyt sen voisi leipoa täyteen pieniä pipareita ja siksi päädyin tekemään paljon pikkuheppoja.

Vuohimuotteja halusin myös kokeilla, siitä on niin monta vuotta aikaa kun olen viimeksi pipareita tehnyt, etten edes muista olenko käyttänyt noista vielä mitään aiemmin.
Tuon ensimmäisessä kuvassa keskellä olevan punaisen vuohimuotin ostin muistaakseni vuonna 2013 Farmarista, Suomen vuohiyhdistyksen osastolta. Sillä tuli ihan kivoja pipareita vaikka pinnan kuviot ei kovin hyvin enää paistetuissa pipareissa erotu.


Tässä koko piparisatsi. Ohjeen mukaan pitäisi tulla 250 sydäntä ja tein taikinan kaksinkertaisena eli olisi pitänyt riittää 500 sydämeen. En oikein usko että tuli niin paljoa. ;)
Mutta tämä tavoitteena ollut purkillinen kyllä saavutettiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti