keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Tampereen käsityömessut

Tampereen käsityömessut tuli nähtyä ja käytyä. Täältä oli taas 4H:n järjestämä bussireissu joten oli helppo lähteä. Tänä vuonna huomasin bloggaajarekisteröitymisenkin ajoissa ja sain siis bloggaajana ilmaisen sisäänpääsyn. Osallistuin myös käsityöbloggaajien tapaamiseen messuilla ja oli ihan mukava tavata "kollegoja". :)

Tänäkin vuonna otin linjan, että kuvaan tässä julkaistavaksi vain jollain lailla blogin aiheeseen eli eläimiin liittyviä juttuja. Vähän tuli lipsuttua linjasta, mutta ei paljoa. :D Bloggaaja-lappu rinnassa teki osastoilla kuvaamisesta mukavampaa, kysyin luvan kyllä kaikilta ja kaikilta sen sainkin.

Väkeä messuilla oli taas ennätysmäärä ja paljon jäi varmasti väentungoksen takia näkemättäkin. Aika kului siivillä enkä taaskaan ehtinyt näytöksiä katsomaan, paitsi ihan lopussa näin pätkän kansallispukunäytöksestä joka oli todella hyvä! Siinä oli reipasta musiikkia ja rento koreagrafia, ei todellakaan mitään pönöttämistä.

Mutta asiaan, ensimmäinen osasto jolla kaivoin kamerani jouhitupsukorujen takia ja sitten vasta huomasin nämä kengitysnauloista tehdyt korut. Kivalta näyttää! Nämä oli tehnyt Design Arja Aalto. Nyt kun katsoin noita nettisivuja niin siellähän oli upeita jouhikoruja!
Kirjava Kippuran osastoa kuvasin viime vuonnakin ja niin nytkin. Nuo keramiikkaesineet on vaan niin ihania!
Vaikka oli tarkoitus vain heppoja ja vuohia kuvailla niin tämä lehmäkello oli niin hauska että oli vaan pakko räpsäistä siitäkin kuva.
Gepetton nettisivuilla tässä jokin aika sitten kävinkin ja suunnittelin tilausta mutta se sitten jäi silloin. Olin jo oikeastaan unohtanut koko asian, mutta tuolla nyt sitten innostuin ihan ostoksille kun näin tuotteet livenä. Heillä on siis puusta tehtyjä nukkekoti- yms. juttuja, joita voi itse koota.
Nämä tallit oli myynnissä siis vanerilevyissä joista osat vaan painetaan irti ja ne voi itse maalata kuten haluaa ja koota sitten. Esillä oli sama talli kahdella erilaisella maalauksella ja messutarjoushintaan joten tällainen lähti mukaan.

Painetusta heppakankaasta tehtyjä juttuja löytyi SeriMerin osastolta. Oli nuo pussukat ja laukku ja kännykkäpussejakin. Kuvan hepalla oli nimikin, mallia oli otettu ihan oikeasta lämminverihevosesta. Tekijä kertoi käyttävänsä näissä kankaina jäännöseriä, vaikka pieniäkin paloja.
Lisää keramiikkaheppoja muiden eläinaiheiden seasta löysin Taidepaja Pegasoksen osastolta. Siellä oli hauskoja vasikoitakin.
Valitettavasti vuohiaiheita en tällä kertaa juurikaan bongannut. Nämä hienot olkipukit oli kuitenkin kuvattava. Oli kokoa ja näköä, varsinkin nuo rukiintähkistä tehdyt parrat oli upeita! Valmistaja on Taina Ekilä.
Sitten löytyi useampiakin puusta tehtyjä heppa-aiheita Cat-fanin osastolta. Olihan siinä nimen mukaan niitä kissa-aiheitakin, mutta kuvasin vain nämä hepat. :)
Tämä suomenhevonen oli hieno, onhan nyt suomenhevosen 110 vuotis juhlavuosi.
Terhi Michelssonin osaston olen bongannut useasti aiemminkin, myös hevosmessuilla. Nyt kiinnitin katseeni tyynyliinoihin, niitä oli useampia erilaisia. Kesällä ostin Farmarista hänen SRL:lle suunnittelemansa Mahdollisuuksien hevonen juhlavuoden kangaskassin ja se oli minulla mukana messuilla ja siinä oli hyvä kantaa ostoksia.

Espiral -keramiikan osastolla bongasin taas heppoja. Nämä oli edullisia ja ostin niitä heti useamman. Bongasin siinä sitten myös osaston takaosasta vähän suuremman hepan ja niin lähti sekin matkaan, sen kuvasin sitten vasta kotona.

Kaveri pyysi tuomaan hänelle Taikapaja Marihennolan yksisarvisheijastimia. Itse en niin yksisarvisista piittaa, mutta oli siinä onneksi näitä sarvettomiakin. :D Nämä on tehty kierrätysnahkapohjalle ja koristeina on kimaltavia strasseja.
Päätin että tällä kertaa en kankaita osta, kun en vaan saa aikaiseksi mitään ommellakaan. Mutta vähän piti sentään kuolata. :D Shalmiakin osastolla oli tätä värikästä heppakangasta. Mulla on tuosta kankaasta kyllä jo pipo, olen sen joskus jostain valmiina ostanut. Kuosin nimi on Pony Bloom.
Heppaheijastimia löytyi toiseltakin osastolta, Tikkerperiltä. Oli kahta erilaista mallia hepankuvalla ja tietysti paljon muitakin.
Vaikka olin tosiaan päättänyt että en juuri muita eläimiä kuvaile kuin hevosia ja vuohia, oli tämä luonnollisen kokoinen lammas pakko kuvata! Oli mainio katseenvangitsija Ala-Uotilan Lammatilan osastolla.
Sitten bongasin muhkuja hevosenkuvia, siis shirejä ja clydesdaleja, niitä oli kuvassa näkyvien julisteiden lisäksi myös postikortteina. Upeita! Piirtäjä on Daga Ulv.
Ja ihan niiden läheltä bongasin useita erilaisiakin heppoja, oli pieneen kassiin painettuja ja sitten veistoksia jotka oli tehty jotenkin kankaasta liimaamalla metallilankarungon päälle. Osastolla oli myös myynnissä kirja jossa oli ohjeet tuohon hepan tekemiseen. Näiden tekijä on Anne N-T Design.
Samalla osastolla oli myös hepankengästä tehty naulakko.
Ja sitten ne olkipukkien lisäksi ainoat bongaamani vuohet, ne oli Keramiikkapaja Kruukun osastolla.
Siellä oli paljon kaikkia muitakin eläimiä ja ne oli tarkoitettu koottavaksi seimiasetelmaksi.

Ja sitten vähän vasta kotona kuvattuja ostoksia. Tämän kynttilänjalan bongasin jo aika alkupäivästä, mutta en halunnut sitä kanniskeltavaksi koko päiväksi joten kävin ostamassa vasta vähän ennen pois lähtöä Miina-Liina / Sepän Gallerian osastolta.
Ja kun sanoin että en ostanut kangasta, niin tällä kohtaa se teki niin tiukkaa, että mun piti ostaa sitten se valmis vaate kun sattui olemaan aikuisten kokoakin jotain. :) Eli Sampsukan hihaton tunika lähti matkaan. Tämän ostamista sentään funtsin hetken, mutta niin vaan oli pakottava tarve se vielä hakea harkinnan jälkeen. Tämä on kyllä mielettömän hieno kangas, kun on pinkkiä ja heppoja, siis kaikki herkut samassa!
Kuten kerroin Seinäjoen käsityömessupostauksessa, olen nyt kiinnostunut kalenterituunauksesta. Ostin tuunattavan kalenterini niiden messujen jälkeen ja nyt oli sitten hinkua hankkia siihen tarvikkeita. Mitään ökyostoksia en kuitenkaan tehnyt, ehkä osittain ruuhkastakin johtuen. Mutta tässä nämä mitä jäi näppiehin. Keräsin nämä usealta eri osastolta enkä enää muista mistä kaikkialta. Siinä on tarroja, post-it lappuja, kartonkeja ja sitten tuo takimmainen vihko olikin korttitarvikkeita vaikka katsoin että se olisi ollut vain normaaleja die-cuts -kuvia. Mutta sellaisina aion niitä kuitenkin käyttää, siinä oli siis korttipohjien lisäksi kaikenlaista pikkusälää jota voi liimata kalenteriin. Paria washi-teippiäkin ostin. Mutta miten on mahdollista että isosta messuvalkoimasta onnistuin vahingossa kuitenkin ostamaan samanlaista mitä mulla jo on? Tosin sentään puolta kapeampana, siis tuossa punaisessa teipissä on 2 ohuempaa rullaa samassa.
Tuossa etualalla on nukkekotimessujen puolelta löytämäni glitteripuikot, jotka voi sulattaa kuumaliimapistoolilla ja tehdä vaikka sinettejä.
Näiden kaikkien lisäksi ostin muutaman hopeisen korukalotin Kankurin Aitasta ja Alajärven tilan fudge-toffeeta. Toffeet tulikin syötyä jo ennen kuvaan ehtimistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti