sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Maitoetiketit

Nyt meillä on tullut maitoa vähän ylimääräistäkin, kun Inkeri-kuttu on vihdoin vierottanut itse kilinsä. Kileillä onkin ikää jo puoli vuotta ja ne tarvitsevat maitoa vain 3 kk ikään saakka.

Olen nyt sitten vienyt maitoa tuliaisiksikin ja tuli siinä mieleen että jotkut etiketit olisi kiva laittaa pulloihin. En halua kuitenkaan mitään pulloihin liimattavia, vaan helposti irrotettavia. Askartelutarvikevarastoa penkoessa tuli vastaan joskus Tigerista ostamani etiketit ja niiden pohjalta aloitin sitten suunnittelun.
Toki etiketit voisi tehdä alusta lähtien itsekin, joko niin että tulostaa etiketit suoraan kartongille jolloin erillistä liimailua ei edes tarvita, tai sitten leikkaa pelkät pohjat kartongista.
Mutta minä tein siis näihin valmiisiin pohjiin ja niiden mittojen mukaan suunnittelin etiketit tietokoneella. Käytin ilmaisohjelmaa Libre Office Draw, joka on aika yksinkertainen. Meinasin ensiksi laittaa mukaan myös jonkin piirroskuvan vuohesta, mutta totesin että tulee liian ahdasta ja jätin sen sitten pois. Piirsin etiketin kehyksen vaaleanharmaalla katkoviivalla ja sen sisälle tekstit. Sitten ryhmitin kaikki ja kopioin etikettiä vieri viereen koko arkin täyteen.

Tulostin etiketit tarrapaperiarkille josta sitten leikkasin ihan vaan saksilla reunaviivoja myöten. Mielelläni olisin käyttänyt leikkuria, mutta totesin että se ei ole tarpeeksi tarkka menemään juuri viivojen kohdalta. Tarrapaperin puuttuessa tulosteen voisi tehdä myös tavalliselle paperille, mutta sitten pitäisi käyttää erikseen liimaa.

Sitten liimailin etiketit pohjiin ja lisäsin vielä ripustamista varten ohutta hamppunarua. Etikettejä käyttäessä pitää muistaa vain kirjoittaa aina lypsypäivä lappuun.

2 kommenttia: