keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Jalkaheijastimet

Jos valmiina ei löydy ponille sopivan kokoisia jalkaheijastimia, ne voi helposti ommella itse.

Tarvitset: Ommeltavaa heijastinnauhaa, fleeceä tms. pehmeää kangasta, tarranauhaa, ompelukone + lankaa.

Mittaa ponin jalanympärys, älä ota ihan tiukkaa mittaa. Lisää tähän mittaan n. 5 cm ja leikkaa kankaasta sen pituiset palat. (5 cm = 3 cm tarranauhalle, 1 cm saumavaroihin, 1 cm välystä) Kangaspalan leveys noin kolme kertaa heijastinnauhan leveys. Leikkaa heijastinnauhoista noin sentin lyhyemmät palat kuin kankaasta. Aseta heijastinnauhat kangaspalojen keskelle heijastava puoli kangasta vasten, toinen pääty tasan kankaan kanssa. Taita kankaan reunat keskelle ja kiinnitä päistä nuppineuloilla.
Ompele kaitaleiden päät noin puolen sentin päästä reunasta suoralla ompeleella. Heijastinnauha kiinnittyy siis vain toisesta päästään saumaan. Käännä kaitaleet oikein päin.
Kiinnitä kaitaleen reunat nuppineuloilla ja ompele keskeltä leveällä siksakilla niin että molemmat reunat kiinnittyvät vastakkain. Tämä ommel ei muuten ole pakollinen mutta se helpottaa seuraavia työvaiheita.
Ompele tarranauhan pehmeä puoli kuvassa näkyvään kohtaan, tämä tarra tulee siis valmiina heijastimen sisäpuolelle. Tarranauhan sopiva leveys on noin 3 cm. Voit ommella suoralla tai siksakilla, nauhapalan keskelle voi ommella X kuvion.
Asettele heijastinnauha kankaan päälle ja ompele se suoraompeleella kiinni reunoistaan. Ompele heijastinnauhan pään päälle tarranauhan karkeampi puoli.
Valmiit heijastimet. Jos haluat heijastimiin enempi säätövaraa, käytä leveämpää tarranauhaa ja lisää hieman koko heijastimen pituutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti