torstai 8. marraskuuta 2018

Poninkenkäkuusi


Nyt vaihteeksi askarteluvinkki teknisiä töitä harrastaville. Tästä voisi olla jopa joululahjavinkiksi poni-ihmiselle ”jolla on jo kaikkea”. 

Tarvitset: käytettyjä poninkenkiä, sitruunahappoa tms. ruosteenpoistoon, spraymaalia, rälläkän katkaisulaikalla ja teräsharjalla ja mig-hitsauslaitteen. 

Vanhoista kengistä ruosteen saa pois tekemällä sitruunahaposta ja lämpimästä vedestä 4% liuoksen ja liottamalla kenkiä siinä 1-2 päivää. Harjaa kengät vedessä, huuhtele ja kuivaa. Sitruunahappoa myydään maatalouskaupassa sangoissa, pienempiä eriä voi ostaa myös apteekista.


Valitse työhön sopivat kengät ja asettele ne pöydälle. Kuusen kokoa voi kasvattaa haluttuun korkeuteen, mutta kannattaa ottaa huomioon että painoa tulee sitä enempi mitä suuremman kuusesta tekee. 



Mieti kuuselle jalusta. Tässä se on tehty yhdistämällä pala tavallista hevosenkenkää isompaan shirenkenkään. Jos suurempia kenkiä ei ole käytettävissä, voi jalustan hitsata vaikkapa kolmesta poninkengästä. 


Poista kengistä varvaskäänteet leikkaamalla rälläkän katkaisulaikalla. Voit myös vain takoa ne littaan taustaa vasten. Asettele tämän jälkeen kaikki kengät paikalleen tasaiselle alustalle hitsaamista varten. 


Hitsaa kengät kiinni toisiinsa pienillä pisteillä. Tee hitsaus molemmin puolin. 

Hitsaa valmis kuusi tukevasti jalustaan. 

Tässä on kuusen latvaan hitsattu pätkä kierretankoa, että siihen saa kiinnitettyä kuusen latvatähden.
Hio koko kuusi kevyesti rälläkän teräsharjalla niin että hitsauksessa tulleet mustumat lähtee pois. 


Maalaa kuusi joka puolelta spraymaalilla. Kuvassa näkyvä Motonetistä ostettu sinkkiä sisältävä maali osoittautui hyväksi, se sisältää itsessään sekä pohjamaalin että pintamaalin ja kuivui nopeasti.

Koristele kuusi haluamallasi tavalla. Kesäksi kuusen voi riisua joulukoristeista ja siihen voi ripustaa  vaikkapa palkintoruusukkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti