tiistai 15. marraskuuta 2016

Vanhoja juttuja

Tallin myötä olen tykästynyt keräämään sinne vanhoja esineitä. Jotain on löytynyt täältä kotoa (eli entisestä mummolastani), jotain olen saanut lapsuudenkodistani ja jotain olen ostanut kirppariltakin.

Lapsuudenkodistani sain vanhat suitset joissa on kuolaimet ja yhdet irralliset kuolaimet. Suitset ovat todennäköisesti paappani tekemät.
 Kuolaimet ovat yllättävän ohuet ja kuluneet.

Nämä irralliset kuolaimet ovat kuluneet lähes poikki tuosta keskeltä.
Kotoani toin samaan aikaan noiden kuolainten ja suitsien kanssa myös vanhat luistimet. Ne on puiset ja terät kaiketi vaskea koska ovat vihertävät. Luistimet on kiinnitetty kenkien alle nahkahihnoilla.
Yli 20 vuotta oltiin asuttu tässä kunnes pari viikkoa sitten pengottiin vanhaa saunaa ja sieltä löytyi toiset samantyyliset luistimet. Ne on hieman suuremmat, mutta niiden terät on varmaan jotain rautaa koska ovat ruostuneet. Niissä on vain narut kiinnittiminä, ei nahkahihnoja kuten noissa toisissa.
Ja nykypäivä kohtaa vanhaa aikaa. Tämän myrskylyhdyn taisin ehkä joskus aiemmin esitelläkin jo. Nyt tukin sinne sisälle led-valosarjan. Aluksi se oli hetken aikaa tallissa mutta sitten kun tein tallin ulkoseinään asetelman, nostin lampun sinne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti