perjantai 28. lokakuuta 2016

Nimitarrat

Tarrasta leikatuilla nimillä on kiva nimikoida esim. ruokasangot tai harjapakit. Tarvitset tietokoneen jossa jonkinlainen piirrosohjelma, tulostimen, tarramuovia ja pienet teräväkärkiset sakset. Mahdollisesti myös sormiveitsen tms. ja leikkuualustan.
Mallityössä on käytetty mainostoimistosta saatua tarramuovin jätepalaa, mutta myös rullina myytävä tarramuovi käy.
Suunnittele nimi tietokoneella. Leikkaamisen kannata paras fontti on aika paksu ja sellainen jossa kirjaimet saa kiinni toisiinsa. Tekstiä voi myös tihentää kirjasinväliä pienentämällä. Mallityössä käytetty fontti on nimeltään Painterz. Netin ilmaisista fonttikirjastoista voi etsiä sopivia fontteja esim. hakusanalla graffiti. Jos taidot ja ohjelman ominaisuudet riittävät niin tekstin voi muuttaa myös viivoiksi ja muokata lisää oman mielensä mukaiseksi. Välttämätöntä se ei kuitenkaan ole. Tekstiin kannattaa lisätä musta ääriviiva ja muuttaa itse tekstin väri valkoiseksi. Jos ei onnistu niin sekään ei haittaa, mustetta menee vain vähän enemmän jos kirjaimet tulostuu kokonaan mustana.
Käännä sitten teksti peilikuvaksi. Tämä siksi, että teksti tulostetaan muovin paperipuolelle ja kääntyy siten tarrapuolelta katsottuna oikein päin.
Tekstiä kannattaa kopioida niin monta kertaa kuin A4 arkille mahtuu. Voi toki tehdä samalle arkille monta eri nimeäkin.
 
Leikkaa tarramuovista A4 kokoinen pala. Jos muovi on rullalta, rullaa sitä vastakkaiseen suuntaan että saat muovin suoristumaan. Laita tarramuovi tulostimeen niin että taustapaperi tulee tulostuspuolelle. Jos et tiedä tulostuspuolta niin tarkista se merkkaamalla tavalliseen paperiin ja tulostamalla koetulostus. Tulostamisen pitäisi onnistua sekä mustesuihkulla että lasertulostimella. Mallityö tehtiin laserilla mutta suosittelen kuitenkin ennemmin mustesuihkua.
 
Leikkaa nimet irti pienillä teräväkärkisillä saksilla. Pienimpiä aukkoja voi leikata myös sormiveitsellä leikkuualustan päällä.

Irrota taustapaperi varovasti ja liimaa nimet sankoihin tai mihin sitten haluatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti