perjantai 1. syyskuuta 2017

Kukkajuttuja

Tänä kesänä kesäkukkien kanssa on ollut ihan erityisiä haasteita. Meillä tuli keväällä perheenlisäystä kun Inkeri-kuttu pyöräytti kaikki kiliä. No ne kilithän on sitten karkailleet ja kukat olisi olleet jo moneen kertaan entisiä jos niitä olisi ollut.
No ajattelin sitten olla ovelampi ja hankin ulos tuleviin juttuihin tekokukkia. Talven yli niissä oli syksyllä laittamiani kanervia, mutta nyt ehkä nämä tekokukat saa olla läpi talven, katsotaan nyt.

Tämä ensimmäisen kuvan asetelmakin on kipattu aika moneen kertaan, jopa tuo iso laatikkokin on kerran tiputettu pois seinältä. Onneksi myrskylyhdyn lasi ei rikkoutunut! Nuo kukat on siis tekokukkia, mutta mielestäni aika kivasti aidon näköisiä. Laatikossa kukkien vieressä on jäkälää ja sitähän kilit tietysti syö.

Tähän toiseen asetelmaan laitoin myös tekokukat, mutta sama juttu tässä että tuo jäkälä siinä kyllä houkuttelee. Tämä pääväriltään musta kili on nimeltään Kartanon Vilhelmi, Viliksi kutsutaan. Pukkikilistä tuli jo rupukki, eli se on leikkuutettu että voi jäädä tähän kotiin äitinsä ja siskonsa seuraan.

Nuo vihreät rehut on ihan muovisia mutta kauempaa katsoen ihan kivan näköisiä. Tämä vaaleampi kili on tyttö ja nimeltään Kartanon Katariina, kutsumanimeltään Kata.

Myös tähän maitotonkkajuttuun laitoin tekokukat. Nämä on yllättävänkin hyvin pysyneet. Paitsi tästä tuo muratti lähtee usein tuulen mukaan. Kukat on painavissa ruukuissa niin ne pysyy paremmin.
Talliin sisälle olen hankkinut ihan oikeita kukkia. Tallin ovet on pitänyt vaan pitää tarkasti kiinni, ettei kilit karkaillessaan pääse sinne sotkemaan. Se on aika pyörremyrsky jos niin käy. Jostain syystä varsinkin tuo musta poikakili Vili hyppää heti tuohon tallipöydälle ja siitähän ei hyvää seuraa.
Pöydällä on ollut koko kesän muratti ja sen vieressä samassa kipossa vaihtelevasti jotain kukkivaa kukkaa. Ei ole kovin hyvin kestäneet muut, paitsi tämä begonia on nyt kestänyt ja on kauniin näköinenkin.
Murateista olen kyllä tykännyt, koska ne kestää ja kestää! Tuvassa on myös kolme murattia enkä ole niitäkään vielä saanut hengiltä. Toki nämä tallissa olevat tulee pakkasten tultua kuolemaan, mutta kiva kun sentään pysyy keväästä syksyyn.
Tämän tallin hyllyllä olevan muratin nostin tuollaisen telineen päälle. Sain sen hiljattain lapsuudenkodistani ja teline on ilmeisesti takassa käytetty alusta kattilalle tai pannulle. Mukavasti ruostunut. En tiedä onko tuo yksi jalka vaan kulunut vai katkennut, vai onko tämä tarkoituksella ollut alunperinkin vino.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti