sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Hitsaushommia

Tässä yksi päivä sain taas aikaiseksi ryhtyä hitsaushommiin. Tällä kertaa hitsaus alkoi jo sujua paremmin eikä enää tarvinnut niin jännittää.
Nyt tein sellaisia töitä joihin tarvitsi myös pilkkoa kenkiä ja siinä tarvitsin vielä isännän apua. Tällä kertaa tein telineen vesiletkulle, pari tuikkutelinettä (joista toinen myöhemmässä vaiheessa rikkoontui) ja naulakon. Seuraavana päivänä jatkoin hommaa ja tein vielä pari pienempää naulakkoa lisää.
Letkutelinettä joku jo veikkasi valjastelineeksi. Kävisihän se siihenkin, mutta tähän tallin ulkoseinälle se kuitenkin päätyi. Tähän tarvitsi siis neljän hevosenkengän lisäksi muutaman rautapuikon.
Nämä on tosiaan todella vanhoja hevosenkenkiä ja niissä on ollut aika isot kiinteät kantahokit. Nykyajan kengät on kannoilta tasaiset ja niihin laitetaan erilliset hokit tarpeen vaatiessa.
Pari pikkunaulakkoa tein poninkengistä. Näihin tuli ihan tarkoituksella vähän hassun pitkä tuo koukku.
Koska tarvitsin koukun talliin viistoon tukipalkkiin kiinnitettäväksi, ei tavallinen lyhyt koukku olisi tuossa toiminut.
 
Pohjaksi valitsin talvikengät joissa oli hokinreijät kannoilla, niistä koukun saa hyvin kiinnitettyä leveäkantaisilla ruuveilla.
Nyt on kätevä kun on tuossa valjastuspaikan vierellä koukku johon saa talutusnarun siksi aikaa kun ponia siinä laittelee.
Toinen naulakko on sitten suoralle seinälle tarkoitettu ja siinä on pienemmät koukut. Tässä pohjana on iso hevosenkenkä ja koukut on sahattu poninkengästä. Tämä ei ole vielä paikkaansa löytänyt, voi olla että menee lahjaksi.
Tällaisen tuikkutelineen tein jo aiemminkin, tässä vähän erilainen lasikuppi ja tuikku asettuu siinä alemmas kuin edellisessä. Nämä on poninkenkiä, hevosenkengät olisi tähän liian suuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti