tiistai 14. kesäkuuta 2016

Jouhikoruja

Olen tehnyt jouhikoruja jo useamman vuoden ajan. Nyt on into jo hiipumaan päin, mutta silloin tällöin tulee kuitenkin jotain tehtyä. Nyt tuli tällaisia.

Tämä litteä punos on tehty viidellä säikeellä. Päissä on hopeanväriset korumetalliset nauhapäät, kiinnitän ne kaksikomponenttiliimalla jouhiin. Lukkoon laitoin säätöketjun koska varmaa tietoa korun saajan ranteenympäryksestä ei ollut.
 

Tämä punos taas on neljällä säikeellä tehtyä. Periaatteessa samanlainen punos millä on tehty ns. salmiakkiriimunarut. Tähän laitoin lukon yhteyteen riipukseksi kirkkaan lasihelmen ja siihen pari rengasta säätöä varten. Koru on helpompi laittaa ranteeseen kun siinä on joku riipus josta pitää kiinni lukkoa kiinnittäessä.

Tämä on myös samaa nelisäikeistä punosta, tähän laitoin lisäksi putkimaisen metallihelmen punoksen keskelle. Ja kristallihelmistä riipuksen.

Nämä oli ihan ensimmäiset korvakorut mitä olen ikinä tehnyt. Näiden metalliosat on hopeaa. Punos on hyvin ohutta nelisäikeistä, koska sen piti mahtua kaksinkertaisena nauhapäähän.

Tapaan tehdä korujen teossa usein ylijäävistä jouhista tupsuja, tässä pari erilaista avaimenperää.5 kommenttia:

 1. Teetkö tilauksesta tuollaisia käsikoruja?

  VastaaPoista
 2. Voin tehdäkin, laita sähköpostia os: seijap@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Moi, noi korut on ihan sairaan makeita.
  Mistä muuten oot ostanu noi metalli osat?

  VastaaPoista
 4. Moi, noi korut on ihan sairaan makeita.
  Mistä muuten oot ostanu noi metalli osat?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Aleksadra! Metalliosia oon ostanut monista korutarvikeliikkeistä. Tämän postauksen ylimpien korujen päät on Helmien Talosta, kuviolliset päät on Näpsäkästä ja hopeiset osat korvakoruihin oli muistaakseni Omakorusta.

  VastaaPoista