keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Hepankenkiä

Tein taas yhden hitsausjutun. Alunperin suunnittelin tällaista isommista hevosenkengistä eteisen seinälle, mutta suunnitelmat muuttui ja teinkin tämän poninkengistä ja tämä ei tullut itselle vaan meni lahjaksi. Tätä varten piti katkaista pari kenkää ja niille ylijääneille paloillekin on jo suunnitelma joka odottaa toteuttamistaan.

Tätä tehdessä piti saada tausta tasaiseksi ja sitä varten Isäntä auttoi ja teki rälläkällä urat hitsaamista varten ja hitsaamisen jälkeen minäkin kokeilin ensi kerran eläissäni rälläköimistä. Yritin siis tasoittaa hitsaussauman niin että naulakon saisi tasaisesti seinää vasten.
Toinen haastava juttu tässä oli hokkien irrottaminen. Ne olivat jumittuneet niin hyvin paikalleen, että päädyin jättämään kärkihokit paikalleen ja irrottamaan vain pakolliset eli kantahokit, että niiden reijistä saa sitten naulakon ripustettua.
Olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen, näitä voisi tehdä lisääkin.

Esittelinkin jo aiemmin syksyasetelmat jotka tein puulaatikoihin. Hain jälleen kerran inspiraatiota Pinterestistä ja löysin sieltä idean laittaa hevosenkengät kahvoiksi puulaatikoihin.

Lauta oli aika napakkaa eikä kengitysnaula uponnut siihen suosiolla. Siksipä päädyin poraamaan reijät valmiiksi nauloille. Kiinnitin siis kengän kahdella naulalla.
Noita asetelmia varten käväisin hakemassa jäkälää läheisiltä kallioilta. Otin Inkeri-kutun sinne mukaan. Mutta sehän lähtikin omille teilleen, ei pysynyt kanssani kuten edellisellä reissulla viime syksynä.
Tallin hyllyllä minulla on koristeena muutama vanha hevosenkenkä. Niistä ainakin kaksi on löytynyt täältä, mutta kolmas taitaa olla tuotu lapsuudenkodistani.
Hankin tässä hiljattain ponille lenkkarit ja oli aika hassu kontrasti kun laitoin ne tuohon hyllylle vanhojen kenkien viereen.
Tuollaisia lenkkareita voidaan siis käyttää rautakenkien sijasta. Omilla poneillani ei rautakenkiä ole koskaan ollutkaan. Nämä lenkkarit laitetaan vain ajolenkille jalkaan, tarhassa niitä ei tarvitse pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti